Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

"Jackaroo" : Fast food με premium υλικά

Αυτό που συμβαίνει στο «Jackaroo» του Νέου Κόσμου (τον Οκτώβριο του 2023 άνοιξε το κατάστημα στη διασταύρωση των οδών Καλλιρρόης και Φραντζή), είναι άνευ προηγουμένου , βράδυ 10 η ώρα η ουρά ξεπερνά τα τρία μέτρα και μια στρατιά από μηχανάκια περιμένει για να μεταφέρει τις παραγγελίες. Τυχαίο; Θα λέγαμε πως όχι , αφού οι σαντουιτσάρες που φτιάχνει έχουν κατακτήσει τους Αθηναίους . Στην παρασκευή τους χρησιμοποιούν premium υλικά ενώ η ποσότητα ξεφεύγει από τα καθιερωμένα . Εδώ θα βρεις το ένα και μοναδικό σάντουιτς «Mega fried chicken» (βγαίνει και το αντίστοιχο με μοσχαρίσιο κρέας) μήκους 30 εκατοστών με 5 χειροποίητα φιλέτα από κοτόπουλο πανέ, 6 φέτες μπέικον, 5 φέτες τσένταρ, μανιτάρια, iceberg και μια ολόκληρη μερίδα τηγανητές πατάτες. Όσο για το burger το ένα μπιφτέκι «ξαπλώνει» πάνω στο άλλο , ενώ τα υλικά ξεχειλίζουν από το ψωμάκι , μια κολασμένη νοστιμιά σε πολύ προσγειωμένη τιμή. Μάλιστα, η εμπειρία αναβαθμίζεται με τις self order οθόνες που μπαίνουν σε όλα τα καταστήματα για να μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου με τον πιο σύγχρονο τρόπο, ενώ το κατάστημα του Πειραιά υποδέχεται πλέον τον κόσμο σε μια μεγάλη σάλα των 160 ατόμων η οποία διαθέτει και αυτόματη μηχανή για παγωτό. Θα ανοίξουν νέα μαγαζιά προσεχώς στο Περιστέρι την Αγία Παρασκευή , το Μαρούσι και τη Κηφισιά.

Info : Η ονομασία "Jackaroo" σημαίνει… βοηθός αγελαδάρη στην Αυστραλία και τα καταστήματα όλα ανήκουν σε ένα νεαρό μάγειρα και επιχειρηματία τον Μιχάλη Μαντζουράνη . Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες τις συνταγές τις επιμελείται ο ίδιος, ενώ το 80% των προϊόντων των «Jackaroo» είναι χειροποίητα ή παραγωγής της εταιρείας.

 


Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Για δροσιά και εκλεκτά μεζεδάκια στο «Γαλάζιο Λιμάνι» του Μούδρου

«Γράφω, τρώω, ταξιδεύω και είμαι πεινασμένος για περισσότερα»

         Stathis Harpas

Βρίσκεστε στην ανατολική πλευρά της Λήμνου, σας άνοιξε η όρεξη και ψάχνετε απεγνωσμένα την πλησιέστερη ταβέρνα στο ίντερνετ . Κατευθυνθείτε στο λιμάνι του Μούδρου (ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια του Αιγαίου και πολύ γραφικό) για να βρείτε την ταβέρνα «Γαλάζιο Λιμάνι» την οποία προτιμούν οι κάτοικοι του νησιού για δεκαετίες, ενώ την επιλέγουν και πολλοί επισκέπτες. Παρά την καλοκαιρινή ραστώνη η αυλή είναι πολύ δροσερή μια και καλύπτεται από ένα τεράστιο καταπράσινο θόλο από φυλλώδη δένδρα. Η κουζίνα της ταβέρνας χαρακτηρίζεται από την απλότητα , τον σεβασμό στη πρώτη ύλη και τη ένταση της γεύσης . Θα βρείτε φρέσκο ψάρι της εποχής , λαχταριστές αστακομακαρονάδες , μαστορική κακκαβιά από πετρόψαρα, αλλά και ντόπια κρέατα με αποκορύφωμα τις καλοψημένες σούβλες με την φοβερή πετσούλα. Θα συνοδέψτε το γεύμα σας με εκλεκτό λημνιό κρασί αλλά και γλυκόπιοτη ρετσίνα της Ένωσης και του οινοποιού Μανώλη Γκαραλή.

Info : ταβέρνα «Γαλάζιο Λιμάνι» , λιμάνι Μούδρου ,  τηλέφωνο: 2254071041.