Τις πέστροφες της συνταγής μας μπορούμε να της προμηθευτούμε από το ιχθυοτροφείο των πηγών του Παράδεισου που βρίσκονται δίπλα στο ποταμό Νέστο . Για την συνταγή μας θα χρειαστούμε :
4 μικρές πέστροφες ,
1-2 κουταλιές της σούπας
χοντρό αλάτι,
αλεύρι καλαμποκίσιο ,
1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
Εκτέλεση: Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τις πέστροφες τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι .
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο, αλευρώνουμε τις πέστροφες ελαφρά και τις τινάζουμε για να πέσει το περίσσιο αλεύρι .
Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να αρχίσει να κάνει φυσαλίδες. Βάζουμε μέσα τις πέστροφες και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντας τες για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις σερβίρουμε με γαρνιτούρα μιας φέτας λεμονιού και λίγου ψιλοκομμένου λάχανου.
1-2 κουταλιές της σούπας
χοντρό αλάτι,
αλεύρι καλαμποκίσιο ,
1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
Εκτέλεση: Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τις πέστροφες τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι .
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο, αλευρώνουμε τις πέστροφες ελαφρά και τις τινάζουμε για να πέσει το περίσσιο αλεύρι .
Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να αρχίσει να κάνει φυσαλίδες. Βάζουμε μέσα τις πέστροφες και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντας τες για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις σερβίρουμε με γαρνιτούρα μιας φέτας λεμονιού και λίγου ψιλοκομμένου λάχανου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου