Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ταβέρνα «Εβόρα» στην Μακρινίτσα Σερρών

Info : Η ταβέρνα «Εβόρα» είναι δημιούργημα του Παρασκευά Παπαδόπουλου , βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία στους πρόποδες του Μπέλλες , λίγο έξω από το χωριό Μακρινίτσα των Σερρών . Ακόμα και το όνομα της έχει την σημασία του, αφού «Εβόρα» στα ποντιακά σημαίνει δροσιά, το καλοκαίρι ο επισκέπτης κάθεται κάτω από τις δροσερές πυκνές φυλλωσιές των πλατανιών και αγναντεύει τα δασωμένα Κρούσια , το πανύψηλο Μπέλλες, τις Λίμνες Κερκίνη και Δοϊράνη . Θα ήθελα να σημειώσω πως τον κ Παρασκευά τον γνώρισα   στα τέλη της δεκαετίας  του ΄80 από το θρυλικό ταβερνείο του  «Το Ρέμα» στη  Κάτω Τούμπα που άφησε εποχή . Εκεί λοιπόν  συγκέντρωνε  όλο το φοιτηταριό , τους  διανοούμενους και τους μερακλήδες της Θεσσαλονίκης . Στην «Εβόρα» η κουζίνα προσφέρει παραδοσιακές ποντιακές συνταγές όπως  ο σουρβάς (ποντιακή σούπα με «κορκότο» και βουβαλίσιο βούτυρο) , το περέκ  μια νοστιμότατη πίτα αλλά και πιάτα με βάση το βουβαλίσιο κρέας . Αξίζει να δοκιμάσετε το βουβάλι στη γάστρα που σιγοψήνεται για ώρες στο ξυλόφουρνο , λουκάνικο και μπιφτέκι από βουβάλι και μαγειρεμένο ελάφι από τη φάρμα του  Ν. Φωτιάδη στη Κατερίνη .

ΠΟΥ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ : Η Μακρινίτσα απέχει 75 χιλιόμετρα από τη πόλη των Σερρών ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο Σερρών-Κιλκίς . 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : Την διεύθυνση της ταβέρνας έχουν αναλάβει τα παιδιά του κ Παρασκευά ο Σταυρός και ο Κώστας Παπαδόπουλος  Τηλ : 23270 23395 , κινητό 6946 495569
 

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου