Info: Η ταβέρνα «Λυδία» βρίσκεται στο Ακροβούνι ένα μικρό χωριό στις παρυφές του όρους Παγγαίου.
Είναι μια κλασική
ψαροταβέρνα της γειτονιάς, που κρατάει χρόνια σταθερή την ποιότητα και το κοινό της , ενώ δεν βρίσκεται σε κάποια
παραλιακή περιοχή της Καβάλας αποτελεί τον παράδεισο
της ψαροφαγίας. Όχι δεν διαβάσατε λάθος
ο ιδιόκτητης της είναι άνθρωπος της ψαραγοράς , ξέρει τι ψάρι πρέπει να προμηθευτεί
και ποια εποχή .Εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία
καθαρών ψαριών όπως λαβράκι (μπορεί να στο μαγειρέψει ο Λάκης στο φούρνο "χτιστό" με χονδρό αλάτι οπως το κάνουν οι γείτονες μας οι Τούρκοι), τσιπούρα, φαγκρί
, και το νοστιμότατο μυλοκόπι ένα ψάρι που θα το βρείτε
μόνο στην ταβέρνα
«Λυδία» , με μεγάλη διατροφική αξία που συγγενεύει με το λαυράκι και τον σολομό. Εξαιρετικά εύγευστο χωρίς πολλά κόκκαλα, με μαλακό κρέας . Το μυλοκόπι μπορεί να φτάσει τα 70 εκατοστά σε μήκος και τα 10 κιλά σε βάρος !!!!! Ο Λάκης δεν θα δυσαρεστήσει βέβαια αυτούς που θέλουν να παραγγείλουν μικρό ψαράκι
και διάφορες θαλασσινές γεύσεις , υπάρχει γαύρος ,κουτσομούρα, σαρδέλα , μύδια αχνιστά
που τα συνοδεύει με μια νοστιμότατη άσπρη
σος , καλαμάρι φρέσκο στα κάρβουνο που αναδύει
στο πιάτο την αλμύρα της θάλασσας και τη
φρεσκάδα του , το χταπόδι του καλοψημένο
και μαστιχωτό , ενώ αξίζει να δοκιμάσετε τα μαλακά και τραγάνα θράψαλα που είναι ο ξάδελφος του καλαμαριού .Θα ήθελα
να αναφερθώ και στις XXL πράσινες σαλάτες του με ότι ποικιλία λαχανικών επιλέξεις . Θα σας πρότεινα πριν περάσετε στο κυρίως
μενού να απολαύσετε το τσίπουρο σας με μια μερίδα καπνιστό
σκουμπρί(είναι το highlights των γεύσεων)το οποίο ο Λάκης ψήνει για πέντε λεπτό στα κάρβουνα να βγάλει όλους τους χυμούς και τα αρώματα
του. Οι γεύσεις στην «Λυδία» είναι ξεκάθαρες και καλοφτιαγμένες, οι μερίδες του πολύ γενναιόδωρες
, ενώ το μόνο αρνητικό σημείο που βρήκαμε είναι το
καθυστερημένο service όταν έχει πολύ
κόσμο και εξυπηρετεί τα έξω τραπέζια . Οι κρεατοφάγοι
δεν έχουν αποκλειστεί από την «Λυδία» υπάρχει και γι΄ αυτούς όλη η ποικιλία των κρεατικών .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου