Γλυκά : Από τα γλυκά τους ξεχωρίζει το παπανάσι Papanasi ένα είδος ντόνατς που γίνεται από ένα μίγμα γλυκού τυριού (τύπου cottage),και σερβίρεται με σιρόπι φρούτων ή μαρμελάδα και κρέμα γάλακτος , και η Placinta ένα παραδοσιακό στρογγυλό κέικ, που συνήθως περιέχει ένα είδος μαλακού τυριού ή μήλα.
Οι μπύρες : Η «Ursus» είναι ο «βασιλιάς της μπύρας στη Ρουμανία» μια και ο ένας στους τρεις Ρουμάνους την προτιμάει , είναι μια Lager μπύρα με ήπια αρώματα και μαλακή πικρότητα ☛ Η άλλη μπύρα που δοκίμασα ονομάζεται «Ciucas» και ζυμώνεται στη πόλη του Brasov από τον 18ο αιώνα , το όνομα της προέρχεται από το όνομα του βουνού απ’ όπου πηγάζει το νερό που χρησιμοποιείται στη ζύμωση της .Τα συστατικά της ξεκάθαρα , ψημένη βύνη , αρωματισμένος λυκίσκος και το καθάριο νερό της πηγής του όρους Ciucas .Έχει ένα βαθύ χαλκώδες χρώμα , πλούσια γεύση και υψηλό ποσοστό αλκοόλ. ☛ H Bucegi είναι μια καλή ελαφριά μπύρα που κυκλοφορεί από την Heineken της Ρουμανίας , η ετικέτα της παραπέμπει στο δημοφιλές εθνικό ορεινό πάρκο Bucegi ☛ Τέλος η Silva είναι μια αυθεντική ρουμάνικη μπύρα ηλικίας 40 ετών και κατάγεται από την όμορφη Τρανσυλβανία , θα την βρείτε σε τρεις εξαίσιες επιλογές , μια premium blonde lager , την δυνατή Strong Dark Lager και την Romanian Pale Ale ☛
Αυτό είναι το Mititei το παραδοσιακό τους
κεφτεδάκι από χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας
|
H μαμαλίγκα (mamaliga) |
Χοιρινό αλά «Brasovean» στη
πόλη του Μπρασώφ
|
σαρμάλε(Sarmale)
|
Tο γλυκό παπανάσι(Papanasi) |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου