Info : Όλα ξεκίνησαν πριν από 20 χρόνια όταν ο κ Κόλλιας ήταν υπάλληλος καριέρας στον
Οργανισμό Λιμένα Πειραιώς ,παράλληλα όμως είχε και το μεγάλο του ψώνιο που ήταν η θάλασσα και το ψάρεμα. Εκείνη την
περίοδο, στο σπίτι του, κοντά στην ταβέρνα, υπήρχε στην ταράτσα ένα πλυσταριό
που χωρούσε περίπου 22 άτομα. Κάθε τόσο, ο κ Κόλλιας μάζευε φίλους και τους
μαγείρευε τα ψάρια που είχε πιάσει. Κάποια στιγμή η γυναίκα του απηύδησε και
του είπε: «Γιατί δεν ανοίγεις μια ταβέρνα στο πατρικό σου;». Αυτό ήταν. Το
παλιό πατρικό στην οδό Καλοκαιρινού και Δράμας, συμμαζεύτηκε, βάφτηκε,
στολίστηκε και έτσι άνοιξε την πρώτη του ταβέρνα στα Ταμπούρια του Πειραιά . Εδώ και λίγα χρόνια όμως ο
κ Κόλλιας μεταφέρθηκε στο νέο του
μαγαζί στην Αθήνα στη Λεωφόρο
Συγγρού 303 και Δημοσθένους . Μια ξενάγηση στον πάγκο του Κόλλια είναι
από μόνη της μια εμπειρία !!!!! Ψάρια πρώτης κατηγορίας και μαζί μια ολόκληρη
ομάδα από ταπεινής καταγωγής φθηνότερα και
άγνωστα όπως οι Χοβιοί, κάτι
μικρά εποχικά ψαράκια από το Αιτωλικό, στιράδια, ένα μεσολογγίτικο ψάρι που
ανοίγεται και ψήνεται σαν πετάλι, λίγδες, σκάροι , σαλούβαρδοι (πρώτοι
συγγενείς του μπακαλιάρου) και συμιακό
γαριδάκι Από πού έρχονται; Από τη Λέρο,
την Κάλυμνο, τη Νάξο, την Πάρο, το Αιτωλικό, τη Μυτιλήνη και την Σύμη .
Σαλάτες : ( ομολογώ ότι τις
περισσότερες από αυτές δεν τις ήξερα καθόλου ) μόνο τα κρίταμα είχα δοκιμάσει εδώ στη
Καβάλα . Στον «Κόλλια» δοκίμασα τα αλιβάρβαρα
τη Ρεβιθοσαλάτα με καπνιστό
σολομό και λάδι τρούφας, και την ταραμοσαλάτα
με αυγοτάραχο .
Highlights : Ο χώρος μοσχοβολά από
το φρεσκοψημένο ψωμί που ζυμώνεται καθημερινά με προζύμη από τους ίδιους,
πράγμα που φανερώνει ένα πραγματικό μεράκι.
Τοποθεσία : Στη Λεωφόρο
Συγγρού 303 και Δημοσθένους
Επικοινωνία
: 210/
9408620 ,4629620
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου