Υλικά για τα κεφτεδάκια : 300 γραμ. κιμά, 1 αυγό,
1κρεμμύδι, μουλιασμένη ψίχα από 2 φέτες ψωμιού, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο,
βασιλικό, 1κ.σ μουστάρδα ,1 σφηνάκι ούζο ,1 μέτριο κομμάτι μοτσαρέλα (το οποίο κόβουμε
σε μικρά κυβάκια )
Για τη σάλτσα ντομάτας : 5 ώριμες ντομάτες , 1 κρεμμύδι, 1 σκόρδο, αλάτι,
ζάχαρη ,πάπρικα και πιπέρι . Σοτάρουμε τις ντομάτες με ελαιόλαδο και προσθέτουμε
λίγο νερό από τους γιουφκάδες που έχουμε βράσει ,προσθέτουμε όση ποσότητα θα χρειαστεί
για να δέσει η σάλτσα μας.
Για τα ζυμαρικά μας : Αδειάζουμε ένα σακουλάκι με γιουφκάδες σε βραστό νερό το όποιο έχουμε αλατίσει
προηγουμένως και τους αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά . Οι παραδοσιακοί γιουφκάδες (φλυμάρια
στην θασίτικη ντοπιολαλιά) παρασκευάζονται από το εργαστήριο παραγωγής
ζυμαρικών «Σαν Άλλοτε-Παραδοσιακά Ζυμαρικά Θάσου» στο Πρίνο και τα συστατικά
τους αποτελούνται από φρέσκο αγελαδινό
γάλα και χωριάτικα αυγά.
Εκτέλεση : Ζυμώνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο λίγη ώρα να σφίξει για να μην μας διαλυθούν τα καφεδάκια . Στη συνέχεια τα πλάθουμε (το βάρος τους να μην ξεπερνά τα 25 γραμ.) και τοποθετούμε μέσα από ένα κυβάκι μοτσαρέλα . Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τα βάζουμε στο φούρνο μαζί με την σάλτσα να ψηθούν για ένα μισάωρο . Βέβαια υπάρχει και η επιλογή του τηγανίσματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου