Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Θασίτικα φλυμάρια (γιουφκάδες) με κεφτεδάκια και γέμιση μοτσαρέλα (από τη μαγείρισσα του “Airotel Galaxy” Μαρία Παυλίδου)

Υλικά για τα κεφτεδάκια : 300 γραμ. κιμά, 1 αυγό, 1κρεμμύδι, μουλιασμένη ψίχα από 2 φέτες ψωμιού, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, βασιλικό, 1κ.σ μουστάρδα ,1 σφηνάκι ούζο ,1 μέτριο κομμάτι μοτσαρέλα (το οποίο κόβουμε σε μικρά κυβάκια )

Για τη σάλτσα ντομάτας :  5 ώριμες ντομάτες , 1 κρεμμύδι, 1 σκόρδο, αλάτι, ζάχαρη ,πάπρικα και πιπέρι . Σοτάρουμε τις ντομάτες με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο νερό από τους γιουφκάδες που έχουμε βράσει ,προσθέτουμε όση ποσότητα θα χρειαστεί για να δέσει η σάλτσα μας.

Για τα ζυμαρικά μας : Αδειάζουμε  ένα σακουλάκι με γιουφκάδες  σε βραστό νερό το όποιο έχουμε αλατίσει προηγουμένως και τους αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά . Οι παραδοσιακοί  γιουφκάδες (φλυμάρια στην θασίτικη ντοπιολαλιά) παρασκευάζονται από το εργαστήριο παραγωγής ζυμαρικών «Σαν Άλλοτε-Παραδοσιακά Ζυμαρικά Θάσου» στο Πρίνο και τα συστατικά τους αποτελούνται από  φρέσκο αγελαδινό γάλα και χωριάτικα αυγά.

Εκτέλεση : Ζυμώνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο λίγη ώρα να σφίξει για να μην μας διαλυθούν τα καφεδάκια . Στη συνέχεια τα πλάθουμε (το βάρος τους να μην ξεπερνά τα 25 γραμ.) και τοποθετούμε μέσα από ένα κυβάκι μοτσαρέλα . Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τα βάζουμε στο φούρνο μαζί με την σάλτσα να ψηθούν για ένα μισάωρο . Βέβαια υπάρχει και η επιλογή του τηγανίσματος. 

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου