Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Γιάννης Μαρινόπουλος: Μια κοσμοπολίτικη μαγειρική persona (εκ Καλλιράχης) που έβαλε την Θάσο στο γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας

Άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά με προσωπικότητα επιδραστική  είναι ο σεφ που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημείο αναφοράς  στο νησί της Θάσου για την κοσμοπολίτικη και ευφάνταστη κουζίνα του . Καινοτόμος λάτρης των θαλασσινών  και δη του τόπου που , μαγειρεύει με τέτοιο τρόπο που δεν μπορείς να ξεχάσεις. Φρούτα εποχής , θαλασσινά , ψωμιά στη πινακωτή , ζύμες  και νέες τεχνικές , παντρεμένες σε συνταγές κλασσικές  και παραδοσιακές από όλη τη  Μεσόγειο…… βρίσκουν τη θέση τους  στη παλέτα του με τρόπο εξαίσιο . Από πέρυσι το καλοκαίρι ανέλαβε executive chef  των ξενοδοχείων του ομίλου Xenios Gate  A for art design hotel   Alexandra golden boutique hotel  πλαισιωμένος από μια ομάδα άξιων συνεργατών και συνοδοιπόρων.

Who is who : Ο Γιάννης Μαρινόπουλος  δούλεψε για αρκετά χρόνια με τον Σωτήρη Ευαγγέλου  στο εστιατόριο «Πορφύρα» του Makedonia Palace  όταν ανήκε στον όμιλο της Grecotel . Επιστρέφοντας  στη Θάσο εργάστηκε στο consulting εστιατορίων του νησιού , από το 2018 έως το 2021 υπηρέτησε την υψηλή γαστρονομία στο εστιατόριο “Οasis cocktail & gastro” στο Πευκάρι. Φέτος ανέλαβε το consulting του εστιατορίου "Στου Σαρρή" στη πόλη της Καβάλας.

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου