Ο οινολόγος Νίκος Καρατζάς έχει προσθέσει κι αυτός από τη μεριά του το δικό του λιθαράκι για να αλλάξει τα δεδομένα που μέχρι τώρα γνωρίζαμε στη μέθοδο της οινοποίησης στο Δραμινό αμπελώνα. Ζυμώνει πλέον το κρασί πρώτα στο βαρέλι και στη συνέχεια το ωριμάζει με τις οινολάσπες του σε inox και κεραμικούς αμφορείς από έξη έως δέκα μήνες . Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει , τα κρασιά του αποκτούν χαρακτήρα , προσωπικότητα , πλούτο αρωμάτων και βραβεύονται όλο και πιο συχνά σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Ύστερα από το Χρυσό Βραβείο που απέσπασε το 2021 στον μεγαλύτερο και πιο σημαντικό διαγωνισμό κρασιού στον κόσμο το «Decanter World Wine Awards» με την εξαίσια Λημνιώνα του , ήρθε αυτές τις ημέρες η βράβευση με το σήμα ποιότητας AUTHENTIC WORLD TASTE® AWT παγκοσμίου κύρους. Τρία πιστοποιημένα χρυσά βραβεία , WINERY OF THE YEAR 2023, TOP WINE OF THE YEAR 2023 και GOLDEN CHOICE 2023 για την «Oenops wines» του Νίκου Καρατζά . Ο παγκόσμιος οργανισμός GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB έχει στόχο την εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας και την ανάδειξη των κορυφαίων επαγγελματιών παγκοσμίως σε όλο το φάσμα της γεύσης . Για την βράβευση ο Δραμινός οινολόγος δήλωσε: «Μεγάλη μας χαρά, υπερηφάνεια και τιμή να είμαστε και διαπιστευμένα πρεσβευτές της ελληνικής οινικής κουλτούρας. Η αναγνώριση και η πίστη στην προσπάθειά μας, δίνει δύναμη σε όλη την ομάδα της Oenops Wines να συνεχίζει με ζήλο το όραμά της, για τη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας αναδεικνύοντας τις ποικιλίες και τον πλούτο του Ελληνικού terroir» .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου