☛ Το σαραγλί Θάσου (σαραγλιά στη θασίτικη ντοπιολαλιά) το γεύτηκα και πιστέψτε με χωρίς υπερβολή είναι ένα από τα νοστιμότερα παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά της περιοχής μας που έχω δοκιμάσει ποτέ. Είναι το γλυκό που αγαπούν όλοι στο νησί αλλά μόνο μια η Ειρήνη Κλήμη ξέρει να το φτιάχνει μαστορικά. Αφού πρώτα βουτυρώσει το ταψί, στρώνει τα παραδοσιακά χειροποίητα φύλλα που έχει ετοιμάσει και τα «σουρώνει» σαν να είναι πλισέ . Τα ραντίζει στη συνέχεια με ελαιόλαδο και τα βάζει να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για ένα μισάωρο μέχρι να ροδίσουν . Στο τέλος τα περιχύνει με ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζει με καρυδόψιχα, κανέλλα και γαρύφαλλο, όλα με μέτρο. Το τραγανό και ροδαλό φύλλο σε συνδυασμό με τις αρωματικές εντάσεις της κανέλας , του γαρίφαλου, αλλά και το κατάλληλο σιρόπιασμα και την μοσχομυριστή καρυδόψιχα θα κάνουν τους σιελογόνους αδένες σας να παραληρούν από ικανοποίηση. Τα υλικά δεν είναι πλούσια, αλλά αρκετά για να κρατήσουν την γεύση στη σωστή ένταση και να θέλεις να δοκιμάσεις κι άλλο. Τα εξαίσια σαραγλιά της χρυσοχέρας κ Ειρήνης Κλήμη θα τα βρείτε στο καφενείο «Εθνικόν» (του Τσίκνα) στο Θεολόγο την παλιά πρωτεύουσα του νησιού.
Info : Καφενείο του Τσίκνα στον Θεολόγο, τηλ: 2593031202 , ανοιχτά κάθε μέρα από τις 9:00 π.μ.–11:00 μ.μ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου