Info : To Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 1 το μεσημέρι θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε στο Περίπτερο 8 της 25ης Διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών στη Θεσσαλονίκη το « Master class, cheese n’ wine» που θα επιμεληθούν ο γευσιγνώστης και chef Μαμαλάκης Ηλίας και ο οινολόγος-sommelier Αποστόλης Πλαχούρας . ☛ Όπως δηλώνει και η ονομασία του, η ειδική αυτή ενότητα επικεντρώνει στην παρουσίαση παραγωγών τυριού και κρασιού, δύο χαρακτηριστικών δυναμικών ελληνικών προϊόντων. ☛ Το τυρί, ως το απόλυτο συνοδευτικό του κρασιού, σύμφωνα με τους Γάλλους, βρίσκει τον ιδανικό «σύντροφο» στο πλευρό των εξαιρετικών ελληνικών κρασιών. Για πρώτη φορά – στην Ελλάδα – παραγωγοί τυριού και κρασιού θα εκθέσουν από κοινού τα προϊόντα τους, τα οποία συνδυάζονται μεταξύ τους δημιουργώντας νέα γαστρονομικά μονοπάτια.
Who
is who : Για τον Ηλία Μαμαλάκη τι να πρωτογράψεις , με τα
ταξίδια του, το λόγο του, τις συνταγές του μας έχει ταξιδέψει, μας έχει
κρατήσει συντροφιά και μας έχει εκμυστηρευτεί αμέτρητα μυστικά. ☛ Σε αυτή τη νέα συναρπαστική
γευστική εμπειρία έρχεται να μας ταξιδέψει απ’άκρη σ΄άκρη στην Ελληνική Γη και
τη Μεσόγειο και να μας συστήσει ξεχωριστές συνταγές, γεμάτες αγνά υλικά και
υπέροχες μυρωδιές που θα μας μεταφέρουν στο χώρο και στο χρόνο. ☛ Ο Αποστόλης Πλαχούρας είναι ένας
νέος Sommelier που κατάφερε να κερδίσει τις πρώτες του διακρίσεις πολύ
γρήγορα. Έχει εργαστεί ως sommelier και bar tender σε πολλά και γνωστά εστιατόρια και resorts όπως το Club Restaurant " Άμμος " Λέσβος , Club
Restaurant " Ακρωτήρι, Club Restaurant " Dekko” , εστιατόριο « Βαρούλκο » κα .
O Ηλίας Μαμαλάκης |
Ο Αποστόλης Πλαχούρας |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου