☛ Σήμερα ο chef Βενέτης Κυρλής («Βούκα») ετοίμασε ένα σπέσιαλ κομμάτι , tri tip από Black Angus Αργεντινής υγρής ωρίμανσης . Η μπριζόλα αυτή έχει άφθονο ενδομυϊκό λίπος , που το «ποτίζει» νοστιμιά, καθώς λιώνει μέσα του στο ψήσιμο, ενώ του προσφέρει τη γευστικότητα ενός rib eye, αλλά με πολύ μικρότερο κόστος. Ο chef το πέρασε πρώτα από μαντεμένιο τηγάνι για να το θωρακίσει , ακολούθησε ο φούρνος για μερικά λεπτά και στο τέλος κατέληξε στο grill . Τα συνοδευτικά ήταν πατατούλες και μανιτάρια . Ένα πιάτο που μας έτερψε τα μέγιστα , πλούσια γεύση , μελωμένη τρυφεράδα , και ντελικάτες βουτυράτες υφές . Και μην ξεχνάτε αγαπητοί μου πως η πρωτεΐνη του κόκκινου κρέατος είναι υψηλής βιολογικής αξίας , περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας.
Tips
: «Βούκα» , Εθνικής Αντιστάσεως 16, Καβάλα , Ώρες
λειτουργίας : καθημερινά μέχρι τις 11:30 μ.μ. , τηλέφωνο κρατήσεων : 251 151
4264.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου