Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Steak «tri tip» Black Angus υγρής ωρίμανσης από τον chef Βενέτη Κυρλή

   Σήμερα ο chef Βενέτης Κυρλής («Βούκα») ετοίμασε  ένα σπέσιαλ κομμάτι , tri tip από Black Angus Αργεντινής  υγρής ωρίμανσης . Η μπριζόλα αυτή έχει άφθονο ενδομυϊκό λίπος , που το «ποτίζει» νοστιμιά, καθώς λιώνει μέσα του στο ψήσιμο, ενώ του προσφέρει τη γευστικότητα ενός rib eye, αλλά με πολύ μικρότερο κόστος. Ο chef  το πέρασε πρώτα από  μαντεμένιο  τηγάνι για να το θωρακίσει , ακολούθησε ο φούρνος για μερικά λεπτά και στο τέλος κατέληξε στο grill . Τα συνοδευτικά ήταν πατατούλες και μανιτάρια . Ένα πιάτο που μας έτερψε τα μέγιστα , πλούσια γεύση , μελωμένη τρυφεράδα , και ντελικάτες  βουτυράτες υφές . Και μην ξεχνάτε αγαπητοί μου πως η πρωτεΐνη του κόκκινου κρέατος είναι υψηλής βιολογικής αξίας ,  περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Tips :  «Βούκα» , Εθνικής Αντιστάσεως 16, Καβάλα , Ώρες λειτουργίας : καθημερινά μέχρι τις 11:30μ.μ. , τηλέφωνο κρατήσεων : 251 151 4264.

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου