☛ Ότι πιάτο κι αν δοκιμάσετε θα σας προσφέρει απίστευτη μαγειρική
ζεστασιά , γιατί στη κουζίνα οι εξαιρετικές ντόπιες πρώτες ύλες κρατούν πρωταγωνιστικό
ρόλο ανάλογα με την εποχή. Τον χειμώνα θα βρείτε κυνήγι όπως αγριογούρουνο και λαγό
, ενώ να σημειώσουμε πως ο Τζεμίλ φτιάχνει το καλύτερο ever κατσικάκι στη
περιοχή της Θράκης αφού σιγοψήνετε για πολλές ώρες στο νερόμυλο που έχει στην
αυλή του. Η γυναίκα του η Μουσγιέν φτιάχνει δυο ειδών ψωμιά σιταρένιο και
καλαμποκίσιο , αλλά και νοστιμότατες πομάκικες πίτες (πατατόπιτα, χορτόπιτα) με
τις οποίες σας καλωσορίζει στη ταβέρνα. Το κρέας κυριαρχεί στο μενού, κατσικάκι
στο φούρνο με πατάτες , ντελικάτα και ζουμερά παϊδάκια, πικάντικα λουκάνικα , αιχμηρό
γιαουρτλού κεμπάπ , ασυναγώνιστο σις κεμπάπ, γλυκοφάγωτα συκωτάκια , μερακλίδικα γλυκάδια και αμελέτητα στο τηγάνι
. Το πάζλ των γεύσεων συμπληρώνουν τα σπιτικά τουρσιά , η ψητή μελιτζάνα με
φέτα στο πήλινο, τα βραστά ραδίκια και τα φασόλια πιάζ.
Πως θα πάτε
☛ Ξεκινώντας από την Ξάνθη, θα πάρετε τον δρόμο προς τη Σταυρούπολη (παλιά επαρχιακή οδός Ξάνθης-Δράμας), στο 8ο χιλιόμετρο θα βρεθείτε στην διασταύρωση που οδηγεί προς τον Εχίνο και θα στρίψετε δεξιά , θα συνεχίσετε για τα χωριά Μέδουσα, Άνω και Κάτω Θέρμες . Τέσσερα χιλιόμετρα πριν φτάσετε στη ταβέρνα του Τζεμίλ η άσφαλτος τελειώνει και γίνεται χωματόδρομος με ένα μικρό βαθμό δυσκολίας . Τον χειμώνα η ταβέρνα λειτουργεί Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και τις αργίες, ( Τηλ : 2544023520, 6945-009855)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου