Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Το «Κεχριμπάρι» των παραδοσιακών γεύσεων και των Χιώτικων αποσταγμάτων

Info :  Φτάνοντας σ’ έναν καινούργιο προορισμό , όταν έρθει η ώρα του φαγητού , το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι ρεπορτάζ στους ντόπιους για να τους  ρωτήσω ποιο μέρος επιλέγουν για να φάνε καλά . Στο νησί της μαστίχας οι απαντήσεις που πήρα ήταν άμεσες και ξεκάθαρες , στο «Κεχριμπάρι» απάντησαν οι περισσότεροι και μου το ξεκαθάρισαν πως πρέπει να κάνω κράτηση διαφορετικά δεν θα βρω τραπέζι !!! Και είχαν δίκιο χρειάστηκε να περιμένω μια ώρα για να αδειάσει τραπέζι , το «Κεχριμπάρι»  βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και αποτελεί ένα από τα καλύτερα και πληρέστερα παραδοσιακά μεζεδοπωλεία του νησιού. Ο ιδιοκτήτης του Μανώλης Τσίχλας ένας ευγενής και πράος άνθρωπος εργάζεται στην Ιχθυόσκαλα της Χίου επί 30 συναπτά έτη , κάθε πρωί διαλέγει φρεσκότατες ψαριές από την πραμάτεια των  καϊκιών και τις στέλνει στο μεζεδοπωλείο για να τις μαγειρέψει η γυναίκα του η κυρά Μαρία .


Τα θαλασσινά αποτελούν τον κύριο κορμό των μεζέδων στο «Κεχριμπάρι» , εδώ η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι μια και απαράβατη , σε ρωτάει ο σερβιτόρος τι επιλέγεις  να παραγγείλεις θαλασσινά ή στεριανά  και οι μεζέδες έρχονται στο τραπέζι σου κατ’ επιλογήν της μαγείρισσας!!! Η ποικιλία των θαλασσινών μεζέδων οι οποίοι μαγειρεύονται με αληθινό μεράκι και σπιτική φροντίδα είναι μεγάλη , χταπόδι βραστό , σαρδέλες , μπακαλιάρος πλακί , βάτος σκορδαλιά, μύδια σε πικάντικη εκδοχή , γαριδούλες τηγανητές , και αν πετύχεις την εποχή μέχρι καλκάνι θα βρεις στο «Κεχριμπάρι» . Το μενού των στεριανών μεζέδων περιελάμβανε , πατάτες λεμονάτες με κρέας , λουκάνικα , κεφτέδες, φασόλια πιάζ , τηγανιά κα . Τα πιοτά της κάβας  είναι  όλα  προϊόντα της μυροβόλου Χίου με πρώτα και καλύτερα τα Χιώτικα ούζα που είναι απαράμιλλα “Στουπάκης” , “Τέττερης” , “Απαλαρίνα” , “ Ψυχής” , “Στέφος”  , συμπληρωματικά υπάρχει και το τοπικό  κρασί της οινοποιίας Κεφαλά από τη Βολισσό . Οι τιμές του καθ’ όλα λογικές υπολογίστε 10 -15 ευρώ το άτομο με συνοδεία αλκοόλ . 

Tips : «Κεχριμπάρι» ,  Αγίων Αναργύρων 7, Χίος , Τηλ: 6942425459 , τον χειμώνα το ωράριο  λειτουργίας του είναι από τις 12:30-4μ.μ 














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου