Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Ταβέρνα «Μιχάλης» στη παραλία του Μυρτόφυτου Καβάλας : Αγνή ελληνική ψαροφαγία και τίμια ορεκτικά

Η ταβέρνα βρίσκεται δίπλα στην παρθένα παραλία του Μυρτόφυτου , αγναντεύεις τη θάλασσα και ένα απαλό μαϊστράλι σου χαϊδεύει γλυκά το πρόσωπο . Εδώ η φρεσκάδα των ψαριών φυσάει , θα βρείτε άψογα τηγάνια , σχάρες και αχνίσματα ενώ τα θαλασσινά ορεκτικά υπηρετούν όλες τις αισθήσεις σας . Η μαεστρία του Θόδωρου Τριανταφυλλίδη στην κουζίνα αλλά και η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί ,δίνουν ένα εκπληκτικό γαστρονομικό αποτέλεσμα. Το σαγανάκι θαλασσινών με γαρίδα(ελληνική και όχι ισπανική που επιλέγουν οι περισσότεροι εστιάτορες) ανέδυε μια απίστευτη νοστιμιά και γευστική αρμονία ,το χταπόδι ακτινοβολούσε φρεσκάδα , το καλαμάρι ήταν γλυκοφάγωτο και η γάμπαρη κριτσανιστή σαν... τσιπς . Βέβαια ανάλογα με την ημέρα βγαίνει και το μενού των λαδερών . Αν είστε τυχεροί και η κουζίνα έχει προμηθευτεί δράκαινες , αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το παρεξηγημένο ψάρι που όλοι το πετούν στη θάλασσα γιατί φοβούνται τα δηλητηριώδη αγκάθια του . Ο Θόδωρος από το 2004 έχει εντάξει στο μενού του μαγαζιού τη δράκαινα , τη μαγειρεύει με φρέσκια ντοματούλα και μυρωδικά , όπως έκανε και ο Λευτέρης Λαζάρου στο «Βαρούλκο» του Πειραιά την ίδια εποχή . Θα κλείσω με ένα τέλειο μεζεδάκι που ο Θόδωρος το φτιάχνει μοναδικά , το τηγανητό crispy και «αραχνούφαντο» κρεμμυδάκι χωρίς ίχνος λαδίλας .


                                    Who is who 

Ο Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας και από μικρός ξεκίνησε να εργάζεται στο burgerάδικο του πατέρα του , το 1984 επιστρέφει με την οικογένεια του στην Ελλάδα και αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την εστίαση. Φεύγει απογοητευμένος από την χώρα του για την Γερμανία για να εργαστεί ως λαντζέρης σε ελληνικό εστιατόριο στη πόλη Unna της Βεστφαλίας. Αναπληρώνοντας τον ασθενή μάγειρα του εστιατορίου για ένα διάστημα ξεδιπλώνει τις μαγειρικές του ικανότητες, ο ιδιοκτήτης ενθουσιασμένος από την ποιότητα των πιάτων του τον στέλνει να παρακολουθήσει μαθήματα στη γερμανική σχολή μαγείρων . Έκτοτε εργάστηκε σε πολλά εστιατόρια και wine bar της Γερμανίας και στις αρχές του 2000 επιστρέφει στη Καβάλα για να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του στην όμορφη παραλία του Μυρτόφυτου .

Tips : Η ταβέρνα «Μιχάλης» λειτουργεί άνοιξη με φθινόπωρο και βρίσκεται έξω από το χωριό Μυρτόφυτο , Νέα Πέραμος - Καβάλας , τηλ: 2594023471.

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου