Αυτό κι αν δεν είναι η απόλυτη γευστική ηδονή από τα χεράκια του νεαρού μάγειρα Αλέξη Ζίρτα που διαπρέπει στο steakαδικο που άνοιξε την εποχή της κρίσης στη παραλία του Οφρυνίου . Η αλαβάστρινη και κρουστή σάρκα της tomahawk (από black angus) έβγαζε μια εκμαυλιστική γλύκα , ψημένη ιδανικά medium rare κράτησε όλους τους χυμούς στο εσωτερικό της . Μια απίστευτη ντελικατέτσα που προσφέρουν εδώ στο «Broz Steak & Burger House» είναι το dirty ψητό μεδούλι που συνοδεύει την μπριζόλα . Το απλώνουν πάνω σε ψημένο ψωμάκι βουτύρου και το πασπαλίζουν με τρία είδη πιπεριών και αποξηραμένο σκόρδο . Ένα υπέροχο και ντελικάτο συνοδευτικό που πλημμύρισε τον ουρανίσκο μου με αρώματα καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Τι ευωχία ήταν αυτή , έκλεινα τα μάτια και απολάμβανα αυτήν την υπέρτατη αρμονία των γεύσεων.
Tips : Πολλοί άνθρωποι το αποφεύγουν επειδή είναι λιπαρό , αλλά πρέπει να ξέρετε πως το μεδούλι περιέχει 69% ακόρεστο λίπος. Είναι πολύ θρεπτικό αφού περιέχει σίδηρο, φώσφορο, και βιταμίνη Α . Το «Broz Steak & Burger House» θα το βρείτε στη παραλία Οφρυνίου, Τούζλα, Καβάλας , τηλ: 2594 031932.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου