Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

“Maiami Seafood Restaurant” στη παραλία της Καλαμαριάς : Οκτώ δεκαετίες παράδοση στη θαλασσινή κουζίνα !!!

Μια  φορά κι ένα καιρό στα τέλη της δεκαετίας του ’40 υπήρχε ένα μικρό καφενεδάκι δίπλα  στο ακρογιάλι του Αϊ- Γιάννη που σέρβιρε τους λουόμενους περιποιημένους θαλασσινούς μεζέδες με το μαϊστράλι να τους χαϊδεύει απαλά το πρόσωπο. Στο διάβα του χρόνου το καφενείο των  λουόμενων εξελίχθηκε σ’  ένα εξαιρετικό εστιατόριο θαλασσινών, με την τοποθεσία να σου προσφέρει το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα του Θερμαϊκού. Ο λόγος για το Maiami fish and searestaurant  το γευστικό κόσμημα στη παραλία της Καλαμαριάς που θα συμπληρώσει οσονούπω οκτώ δεκαετίες παράδοση στη ψαροφαγία . Διαλέξτε ένα τραπεζάκι πάνω στο κύμα,  αφήστε τη μπουκαδούρα τού Θερμαϊκού να καθαρίσει το μυαλό σας από κάθε αρνητική σκέψη και αφεθείτε στις προτάσεις του σεφ και της ομάδας του που τους διακρίνει το πάθος για το ψάρι και η αγάπη για τα κορυφαία υλικά .Στην κορυφή του μενού βρίσκονται τα καθαρά ψάρια φαγκρί, συναγρίδα, τσιπούρα και λαβράκι, θα δοκιμάστε όμως και πολλά άλλα εκφραστικά πιάτα της θαλασσινής κουζίνας . Θα σας ηλεκτρίσουν με την εκμαυλιστική νοστιμιά τους και τη γευστική αρμονία τους , οι λαχανοντολμάδες με θαλασσινά, το οσομπούκο χταπόδι, η καρμπονάρα θαλασσινών και η αστακομακαρονάδα. Η δημιουργική ομάδα του “Maiami fish and sea” όμως έχει μπολιάσει το μενού των θαλασσινών με απίθανους νεωτερισμούς που αξίζουν της προσοχή σας . Τα signature πιάτα που δημιούργησαν θα αιχμαλωτίσουν σίγουρα τις αισθήσεις σας . Ανάμεσα σε αυτά θα βρείτε τη πρωτοποριακή μπολονέζ αστακού με σπαγγέτι alla quitara και σάλτσα ραγού , το καπνιστό χέλι στη σχάρα με συνοδεία κρέμας φασολάδας, μπέργκερ με μπιφτέκι γαρίδας (ουαου !!!) , ντάμπλινγκς μπακαλιάρου με λαχταριστό φιλέτο ψαριού , τυρί κρέμα και βότανα και για το τέλος άφησα τη παλέτα θαλασσινών με χειροποίητο μαρινάτο γαύρο , σκουμπρί καπνιστό, χταπόδι ξιδάτο και καπνιστό χέλι, επάνω σε μια βάση  από κρέμα φράουλας. Τέλος για τους παραδοσιακούς του ούζου υπάρχουν και τα κλασσικά ορεκτικά που όλοι αγαπήσαμε , λακέρδα , τσιροσαλάτα και  σκουµπρί καπνιστό.

Tips : Διεύθυνση: Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη, Θεσσαλονίκη , ανοιχτά όλο τον χρόνο, καθημερινά , μεσημέρι-βράδυ , τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310447996.

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου