Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Ίσαλος : Το τσίπουρο της Θάσου με τα λουλουδένια αρώματα !!!

Info : Λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Θάσου τον  Λιμένα (στον δρόμο για την Παναγία) δημιούργησαν το μικρό αποστακτήριο τους  τρεις νέοι άνθρωποι ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου , ο Μανώλης Πιτέλης και ο Κυριάκος Λεωνίδου . Το πρώτο απόσταγμα που κυκλοφόρησαν  ήταν το ούζο «Ίσαλος» που ξεχώρισε ο κόσμος για τον κομψό χαρακτήρα και την φινέτσα του . Φέτος τα παιδιά ετοίμασαν και το τσίπουρο «Ίσαλος» ένα μονοποικιλιακό απόσταγμα από την υπέροχη ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου ή κατά πολλούς Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου , ένα κόκκινο σταφύλι με εκρηκτικά αρώματα  και το χαρακτηριστικό άρωμα τριαντάφυλλου που  αποκαλύπτει τον τυπικό χαρακτήρα της ποικιλίας.

Tasting  notes : Δοκιμάσαμε το τσίπουρο «Ίσαλος» σ’ ένα γεύμα με θαλασσινά , το κρατήσαμε στο στόμα για λίγο και αμέσως αισθανθήκαμε τα πλούσια λουλουδένια αρώματα του .  Ένα τσίπουρο  με χαρακτήρα , αυθεντική γεύση  και αρωματικό πλούτο (κυριαρχούν οι νότες τριαντάφυλλου).

Γευστικό ταίριασμα : Οι ψαρομεζέδες αγαπούν πολύ το τσίπουρο «Ίσαλος» , οι γευστικές αρμονίες όμως δεν σταματούν εδώ , συνοδεύει ιδανικά και κρέατα (ένα κοκκινιστό, μελιτζάνες με κρέας , παϊδάκια με πατάτες στο φούρνο)  αλλά και τα όσπρια στη γάστρα . Cheers!!!

Tips: Ποτοποιία Θάσου( Thassos Distillery), Λιμένας-Θάσου , τηλέφωνο παραγγελιών : 697 409 4924

 

  







  

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου