Info : Λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Θάσου τον Λιμένα (στον δρόμο για την Παναγία) δημιούργησαν το μικρό αποστακτήριο τους τρεις νέοι άνθρωποι ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου , ο Μανώλης Πιτέλης και ο Κυριάκος Λεωνίδου . Το πρώτο απόσταγμα που κυκλοφόρησαν ήταν το ούζο «Ίσαλος» που ξεχώρισε ο κόσμος για τον κομψό χαρακτήρα και την φινέτσα του . Φέτος τα παιδιά ετοίμασαν και το τσίπουρο «Ίσαλος» ένα μονοποικιλιακό απόσταγμα από την υπέροχη ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου ή κατά πολλούς Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου , ένα κόκκινο σταφύλι με εκρηκτικά αρώματα και το χαρακτηριστικό άρωμα τριαντάφυλλου που αποκαλύπτει τον τυπικό χαρακτήρα της ποικιλίας.
Tasting notes : Δοκιμάσαμε το τσίπουρο «Ίσαλος» σ’ ένα γεύμα με θαλασσινά , το κρατήσαμε στο στόμα για λίγο και αμέσως αισθανθήκαμε τα πλούσια λουλουδένια αρώματα του . Ένα τσίπουρο με χαρακτήρα , αυθεντική γεύση και αρωματικό πλούτο (κυριαρχούν οι νότες τριαντάφυλλου).
Γευστικό ταίριασμα : Οι ψαρομεζέδες αγαπούν πολύ το τσίπουρο «Ίσαλος» , οι γευστικές αρμονίες όμως δεν σταματούν εδώ , συνοδεύει ιδανικά και κρέατα (ένα κοκκινιστό, μελιτζάνες με κρέας , παϊδάκια με πατάτες στο φούρνο) αλλά και τα όσπρια στη γάστρα . Cheers!!!
Tips: Ποτοποιία Θάσου( Thassos Distillery), Λιμένας-Θάσου , τηλέφωνο παραγγελιών : 697 409 4924
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου