☛ Λοιπόν αυτό που είδα στο Μεταξουργείο είναι ένα διαφορετικό
σκηνικό που δεν το συναντάς συχνά , πίσω από την διατηρητέα πρόσοψη ενός
κτιρίου που χτίστηκε την δεκαετία του 1920 στην οδό Γιατράκου, με εσωτερική
αυλή το οποίο λειτούργησε και ως οίκος ανοχής , βρίσκεται μια καντίνα που προσφέρει τίμιο και καλομαγειρεμένο
street
food , ενώ δίπλα
υπάρχει ένα υπαίθριο μπαρ με παγωμένες μπύρες και frozen cocktails. Στον αύλειο χώρο αντί για
τραπέζια τοποθέτησαν βαρέλια , κρέμασαν χρωματιστά λαμπιόνια και σημαιάκια ,
και να το σκηνικό έτοιμο να θυμίζει αγορές φαγητού σαν αυτές που διαθέτει το Λονδίνο
. Όπως με πληροφόρησαν την καντίνα έστησαν η Γωγώ Δελογιάννη (μαγείρισσα) , η
Νέλλη Μποφίλιου (μπαρ «Μπλε Παπαγάλος») και ο Μιχάλης Δημάκος , από την πρώτη μέρα
λειτουργίας της αγκαλιάστηκε από τον κόσμο . Όλοι με πρότειναν να δοκιμάσω
τα θρυλικά κεφτεδάκια (από βιολογική
μοσχίδα Κερκίνης Σερρών) της Γωγούς Δελογιάννη , είχαν δίκιο ήταν γευστικότατα
, τροφαντά και ανάλαφρα . Το μενού συμπληρώνετε ενίοτε από νέες comfort γεύσεις
, την ημέρα που βρεθήκαμε στην «Γαλιάντρα» ο κατάλογος περιλάμβανε beef burger
με τρούφα και έμενταλ , σάντουιτς με χοιρινό μπριζολάκι, λαχταριστά hot dogs , αχτύπητο fish and chips (μπακαλιάρος με πατάτες) αλλά και για τους vegetarian υπάρχει η vegan τυλιχτόπιτα με λαχανικά, μανιτάρια
, ντομάτα και μαϊντανό.
Info : Γαλιάντρα, Γιατράκου 4, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο , ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη – Σάββατο 13.00-22.00, Κυριακή 13.00-18.00
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου