☛ Ο Χάρης Ανδριώτης είναι ένας νέος και δημιουργικός σεφ που υπηρετεί την εστίαση 20 χρόνια. Γεννημένος στο Μόλυβο και μεγαλωμένος στο Ρέθυμνο, αφού εργάστηκε στις κουζίνες της Ευρώπης και της Ελλάδας (Βέλγιο, Ιταλία ,Ισπανία, Σουηδία , Πάρο , Σκιάθο, Κρήτη) αποφάσισε να επιστρέψει στη πατρίδα του το Μόλυβο και να ανοίξει το εστιατόριο «Volta by Lesvos». Ο σεφ εδώ υπηρετεί την εθνική μας κουζίνα (αντλώντας έμπνευση και από την γευστική παράδοση του νησιού) με σύγχρονες πινελιές , σε ένα χώρο φωτεινό, μίνιμαλ , με πολύ καλή διάθεση και ατμόσφαιρα , αλλά και έξοχη θέα στη θάλασσα. Ξεκινήσαμε με τον θησαυρό της Καλλονής την παπαλίνα που χαρακτηρίζεται από το μικρό μέγεθός της και την ασύλληπτη γλυκάλμυρη γεύση της. Ο σεφ την σερβίρει στο λαδολέμονο με ψητό λεμονάκι και πουρέ από μωβ λάχανο , ακτινοβολούσε φρεσκάδα και ραφινάτη λιπαρότητα. Η συνέχεια έφερε μια σέρτικη τσαχπινιά, καρπάτσιο χταποδιού το οποίο νεωτέρισε ο Χάρης με αυγά ψαριού, πράσινο φύκι και λάδι μαστίχας Χίου. Οι μακαρούνες με γαρίδες , κρέμα ντομάτας και αρωματική μπισκ , ήταν μια σίγουρη επιλογή νοστιμιάς , όσο για τα αχνιστά μύδια με κρέμα ντομάτας και φέτα Λέσβου ήταν ένα καλοδουλεμένο και εκφραστικό πιάτο. Τέλος ο σολομός φιλέτο με πουρέ σελινόριζας , χαβιαράκι , πίκλα κρεμμυδιού και τσάτνεϊ από ντόπιες ντομάτες, ξεχώρισε για την γευστική του καλαισθησία . Στο νησί του ούζου βρισκόμαστε και τι άλλο θα μπορούσαμε να πιούμε πέρα από το ευλογημένο αυτό απόσταγμα και αγαπημένο όλων των Ελλήνων.
Info : “Volta by Lesvos” (Food And Bar ,Gastromeze), Μόλυβος , Reserve: 2253 072286.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου