Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

«ΚΑΨΑ» το σουβλατζίδικο του Κύπριου σεφ Χριστόφορου Πέσκια

  Επισκεφθήκαμε την «Κάψα» το σουβλατζίδικο που άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας ο γνωστός Κύπριος σεφ  Χριστόφορος Πέσκιας για να δοκιμάσουμε τον χειροποίητο γύρο του . Στα περισσότερα καταστήματα εστίασης της Αθήνας ο γύρος που προσφέρεται είναι κατεψυγμένος και προέρχεται από δυο συγκεκριμένες βιοτεχνίες παραγωγής κρέατος . Στην «Κάψα» ο Χριστόφορος Πέσκιας ετοιμάζει καθημερινά τα κομμάτια κρέατος που θα τοποθετήσει στην βέργα αφού προηγουμένως τα μαρινάρει μ’ ένα δίκης του παραγωγής μείγμα μπαχαρικών. Το ατού του γύρου είναι ότι ψηνεται στα κάρβουνα και όχι στο υγραέριο που επιλέγουν οι περισσότεροι. Η αλάδωτη πίτα ήταν γεμάτη με ξεροψημένα κομμάτια γύρου αλλά σκληρά , είχαν μια ελαφρά αιχμηρή γεύση και η προσθήκη σος αβοκάντο (που σκαρφίστηκε ο σεφ) ενός λαχανικού χωρίς ιδιαίτερη ένταση δεν πρόσθεσε κάτι παραπάνω στη γεύση. Μπορεί το γευστικό αποτέλεσμα να μην ήταν αυτό που περιμέναμε, ο κόσμος όμως γεμίζει ασφυκτικά το κατάστημα του δημοφιλούς σεφ. Θεωρώ ότι ο γύρος του Σπύρου Μπασδάνη στην Καβάλα που εδώ και 70 χρόνια ψήνεται στα κάρβουνα παραμένει μια γευστική μελωδία, ομοιόμορφα ψημένος, στο εσωτερικό του ζουμερός και εύχυμος, ενώ εξωτερικά η κρουστή του σάρκα είναι καλοψημένη και τραγανή. Αυτή είναι η comfort νοστιμιά του γύρου που έχει το προσόν να ανασταίνει τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων και να μας αφήνει χορτάτους, ευχαριστημένους στο κλείσιμο μιας απαιτητικής ημέρας. Για την ιστορία να σημειώσουμε πως ο signature γύρος του Χριστόφορου Πέσκια τυλίγεται σε αφράτη πίτα , με σος αβοκάντο, λεπτοκομμένη ώριμη ντομάτα και γιαούρτι. Πατάτες δεν έχει, όποιος θέλει όμως μπορεί να ζητήσει. Θα επισκεφθούμε την «Κάψα» προσεχώς για να δοκιμάσουμε αυτή τη φορά το σουβλάκι και το κεμπάπ του σεφ!!!

Info: Πραξιτέλους 34 και Σκουλενίου , ανοιχτά: καθημερινά 12:30 μ.μ. με 12:30 π.μ. , τιμές: τυλιχτά €3,90-4,30, μερίδες €11-13.

 









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου