Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Μοσχαρίσια μάγουλα με παπαρδέλες (συνταγή από τον Δημήτρη Παπαγιάννη)

Υλικά :  500γρ μάγουλα , 1 σακουλάκι παπαρδέλες , 1 καρότο ,1 πιπεριά φλωρίνης , 4 κρεμμύδια , μισό λίτρο  μαυροδάφνη , πιπέρι ,  δάφνη, θυμάρι, δενδρολίβανο, σκόρδο, ένα στικ κανέλας , χυμό από ένα πορτοκάλι  και ξύσμα πορτοκαλιού .

Θα χρειαστούμε :  500γρ μάγουλα κομμένα σε ίσα μικρά κομμάτια των 80 γραμμαρίων το καθένα , τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε στο τηγάνι από όλες τις πλευρές για να πάρουν ωραίο χρώμα και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε πήλινο ή γάστρα.

Στο ίδιο τηγάνι :  θα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ίση ποσότητα με τα μάγουλα,1 καρότο κομμένο σε ακανόνιστα κομμάτια, και μια πιπεριά Φλωρίνης , αφού μαραθούν σβήνουμε με μαυροδάφνη και κάνουμε ντεγκλασάρισμα , παίρνουμε δηλαδή από το τηγάνι ότι λίπος έχει μένει, μαγειρεύουμε ελάχιστα και τα τοποθετούμε μέσα στην γάστρα.

Σε ένα άλλο κατσαρόλι : βράζουμε για 15 λεπτά την υπόλοιπη μαυροδάφνη με το μπαχάρι, κόκκους πιπεριού, δάφνη, θυμάρι, δενδρολίβανο, σκόρδο, το χυμό πορτοκαλιού  και ένα στικ κανέλας, αυτό το κάνουμε για να φύγει το πολύ αλκοόλ του κρασιού, αφού γίνει κι αυτό προσθέτουμε μέσα στην γάστρα τη μαυροδάφνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου έως ότου κρυώσει για μια μέρα και  να μαριναριστούν τα υλικά μας.

Την επόμενη μέρα :    ψήνουμε για 1 ώρα στους 200ο C βαθμούς  και 3 ώρες στου 160ο C , είναι προτιμότερο  να επιλέξουμε στη κουζίνα την επιλογή του αέρα για καλύτερο ψήσιμο. Αφού περάσουν συνολικά οι 4 ώρες βγάζουμε το κρέας από τη γάστρα, και με ένα μπλέντερ χειρός ή μίξερ, πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά μαζί με τη μαυροδάφνη και το ξύσμα πορτοκαλιού . Ο ζωμός που έχει προκύψει τον περνάμε από σήτα, τον τοποθετούμε πάλι πίσω στη γάστρα βάζουμε μέσα το κρέας και προσθέτουμε τις παπαρδέλες. 

Θα σας προτείναμε :  τις παπαρδέλες της barilla ένα ζυμαρικό πολύ καλής ποιότητας που το χρησιμοποιώ γιατί έχουν κράτημα στο βράσιμο . Θα σας πρότεινα ίσως σε άλλη συνταγή και για ποιο ποιοτικό αποτέλεσμα να κάνετε τις δικές σας φρέσκες παπαρδέλες . Βράζουμε το  νερό , αλατίζουμε και τοποθετούμε μέσα τις παπαρδέλες  για περίπου επτά λεπτά, τις τοποθετούμε μετά στη γάστρα, ανακατεύουμε καλά  κι αν θέλουμε ρίχνουμε παρμεζάνα και τοματίνια comfy .

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου