Τα Υλικά μας : 2 λίτρα νερό ,200 γρ. φασόλια ,1 καρότο, 1 πράσο ,1 πατάτα, 1 ντομάτα ,1 κρεμμύδι, ½ πλιγούρι , 1 φινόκιο , 1 κομμάτι τζίτζερ, πάπρικα , πελτέ ντομάτας , χυμό λεμονιού, πιπέρι και λάδι.
Εκτέλεση : Μουλιάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα φασόλια μας . Θα τα βράσουμε την επομένη για αρκετή ώρα και θα προσέξουμε να μην σκάσει η φλούδα τους . Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας αφού τα κόψουμε σε κυβάκια , τα προσθέτουμε στα φασόλια μαζί με την ντομάτα και τον πελτέ . Προς το τέλος προσθέτουμε το φινόκιο , αλάτι, πιπέρι , λεμόνι, λάδι, πάπρικα και το πλιγούρι μας .
* Η Μαρία Παυλίδου είναι τελειόφοιτη του Δημοσίου ΙΕΚ μαγειρικής, αυτήν την εποχή εργάζεται στη κουζίνα του ξενοδοχείου «Γαλαξίας». Αγαπάει την παραδοσιακή ελληνική και μεσογειακή κουζίνα ενώ τα αγαπημένα της υλικά είναι το πράσο και ο κουρκουμάς. Το αγαπημένο της φαγητό παραμένει εδώ και δεκαετίες ακλόνητο είναι τα σαλιγκάρια στιφάδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου