Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Pulled pork burger με σάλτσα μπάρμπεκιου (συνταγή απο τον Stathi Harpa)

Τα Υλικά :   1,5 kg χοιρινή ωμοπλάτη για 4 άτομα , 1 φιάλη έτοιμης bbq sauce , 3 κ.  σούπας μαύρη ζάχαρη , 2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου , 1 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού, πιπέρι , αλάτι, τζίτζερ, worcester sauce , θυμάρι , 1 κρεμμύδι , 1 καρότο , 1 μπύρα Βεργίνα και ένα βαζάκι μαύρο σκόρδο .

Ετοιμασία για την «πούδρα» των μπαχαρικών : Σ’  ένα βαθύ πιάτο βάζουμε , 3 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη , 3 κ. σούπας γλυκιά πάπρικα, 3 κ. σούπας σκόρδο σκόνη , 1 κ. σούπας αλάτι και πιπέρι . Θα αναμείξετε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα .

 Ετοιμασία για τη «πειραγμένη» bbq sauce :  Παίρνουμε μια έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου από το σούπερ μάρκετ και αδειάζουμε το περιεχόμενο της σ’ ένα βαθύ σκεύος .Την «πειράζουμε» ελαφρώς , προσθέτοντας επιπλέον τζίτζερ , worcester sauce , θυμάρι , λάδι και 2 κ. του γλυκού πολτοποιημένο μαύρο σκόρδο . Χτυπάμε καλά στο χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας .

Εκτέλεση :  Παίρνουμε το κομμάτι του χοιρινού , το κόβουμε σε 4 κομμάτια και το «ζυμώνουμε» πρώτα με την πούδρα των μπαχαρικών που έχουμε φτιάξει , το βάζουμε  στο φούρνο στους 130 βαθμούς ξεσκέπαστο για μια ώρα , έχοντας προσθέσει στη γάστρα ένα καρότο ένα κρεμμύδι και μια μπύρα lager Βεργίνα . Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και μ' ένα πινέλο αρχίζουμε να αλείφουμε το κρέας με τη γλυκόξινη BBQ sauce , αφήνουμε να ψηθεί για άλλες δυο ώρες στους 180 βαθμούς  και ανά μια ώρα επαναλαμβάνουμε τη κίνηση αυτή για να δημιουργηθεί η τραγανή πετσούλα .

Όταν ψηθεί το κρέας :  το αφήνουμε να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά , επειδή έχει μαλακώσει το ξεψαχνίζουμε με το χέρι  και μετά χύνουμε από πάνω τη καραμελωμένη σος από το ταψί  , στη συνέχεια γεμίζουμε τα ψωμάκια brioche , προσθέτουμε μουστάρδα και φέτες από αγγουράκι τουρσί .

 Tasting notes : Το pulled pork έλιωνε στο στόμα , ήταν γλυκοφάγωτο , είχε βαθιά νοστιμιά ενώ ξεχώριζε η ραφινάτη λιπαρότητα  και η πικάντικη σπιρτάδα του. 

  







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου