Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Κοφτό μακαρονάκι λαχανικών με παστουρμά και σφέλα (συνταγή από την Μαρία Παυλίδου)

Τα Υλικά μας:  1 συσκευασία κοφτό μακαρονάκι , 1 κρεμμύδι , 2 σκελίδες σκόρδο , 1/3 φλιτζανάκι του καφέ  λάδι , 150 γραμμ. παστουρμά , 50 γραμμ. σφέλα (παραδοσιακό τυρί της Πελοποννήσου) , 2 κουταλιές βούτυρο , λίγη ρίγανη , αλάτι και πιπέρι καγιέν . 

Βράζουμε : τα μακαρόνια μας 2-3 λεπτά ενώ έχουμε βάλει στο τηγάνι μας ελαιόλαδο για να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο .Προσθέτουμε τον παστουρμά χωρίς το τσιμένι , σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζωμό λαχανικών ή το νερό από τα μακαρόνια , ελάχιστο αλάτι, ρίγανη και λίγο καγιέν για να γίνει πιο πικάντικο .Όταν αρχίσει να «δένει» ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και δυο κουταλιές βούτυρο . Αφού βγάλουμε το φαγητό μας από τη φωτιά προσθέτουμε τριμμένη σφέλα και κομμένη σε καρεδάκια .

Tips : Τα κοφτά μακαρονάκια λαχανικών είναι φτιαγμένα με απίστευτο μεράκι από το εργαστήριο παραγωγής ζυμαρικών «Σαν Άλλοτε-Παραδοσιακά Ζυμαρικά Θάσου» του Κώστα Κυρίτσογλου και της Μάϊρα Δάγλα  στο Πρίνο . Τα ζυμαρικά αγαπητοί αναγνώστες είναι με όλη τη σημασία της λέξεως ….«μασίφ» , έχουν καλή συμπεριφορά στο μαγείρεμα , συνδυάζουν τέλεια τη γλυκύτητα του σιμιγδαλιού  με τα χαρακτηριστικά του σκληρού σιταριού , ενώ προσφέρουν αβίαστα μια συμπυκνωμένη νοστιμιά και πληρότητα .

  

*   Η Μαρία Παυλίδου είναι τελειόφοιτη του Δημοσίου ΙΕΚ μαγειρικής, αυτήν την εποχή εργάζεται στη κουζίνα του ξενοδοχείου «Γαλαξίας». Αγαπάει την παραδοσιακή ελληνική και μεσογειακή κουζίνα ενώ τα αγαπημένα της υλικά είναι το πράσο και ο κουρκουμάς. Το αγαπημένο της φαγητό παραμένει εδώ και δεκαετίες ακλόνητο είναι τα σαλιγκάρια στιφάδο.

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου