Η ιστορία της μπουγάτσας ξεκινάει από την Κωνσταντινούπολη και τα παράλια της Μικράς Ασίας , με την ανταλλαγή των πληθυσμών έφθασαν οι πρώτοι μαστόροι στη περιοχή της Θράκης , εκτός από την τέχνη τους έφεραν και τις παραδοσιακές τους συνταγές . Όταν περνάω από την Κομοτηνή κάνω στάση σ’ ένα μικρό μαγαζάκι στο κέντρο της πόλης για να γευτώ την καλύτερη μπουγάτσα της πόλης . «Μπουγάτσα στον αέρα » ονομάζεται , γιατί το φύλλο που ανοίγουν το πετάν στον αέρα, ώστε να γίνει πολύ λεπτό και να ανοίξει καλά. Βέβαια να ξέρετε ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για μια πετυχημένη μπουγάτσα είναι το τέλειο φύλλο για το οποίο απαιτείται αλεύρι , λάδι καλής ποιότητας και βούτυρο. Πρώτη μας επιλογή η μπουγάτσα με κρέμα, αραχνούφαντο φύλλο , βελούδινη και μασίφ κρέμα από σιμιγδαλόκρεμα μ’ ένα προκλητικό κίτρινο χρώμα που βγάζει μάτια. Μια εξαίσια μπουγάτσα που θα θυμάμαι τη γεύση της για πολλά χρόνια. Η μια μερίδα μας φάνηκε μικρή και αποφασίσαμε να την επαναλάβουμε. Συνεχίσαμε με μπουγάτσα τυρί , άλλη μια απίθανη γευστική επιλογή , ξεχείλιζε η λαχταριστή γέμιση της στα θεοτράγανα φύλλα της .Εάν επισκεφτείτε χειμώνα τη μπουγατσερί θα βρείτε και μπουγάτσα με παστουρμά.
Tips : Ορφέως 7, Κομοτηνή , τηλ: 2531 026987 , και delivery για να την απολαύσετε στο σπίτι σας .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου