Από τις πιο γνωστές και αγαπημένες λιχουδιές της κουζίνας στην πόλη της Αδριανούπολης (Edirne) είναι το συκώτι (ciger) και προέρχεται από βοοειδή που εκτρέφονται στην περιοχή . Αφού πρώτα αφαιρέσουν προσεκτικά τις μεμβράνες, τα νεύρα και τις φλέβες , το καθαρίζουν από το αίμα. Στη συνέχεια προσθέτουν ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα κιλό συκώτι και αφού το ζυμώσουν το διατηρούν στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να μαλακώσει. Τέλος το κόβουν σε ψηλές φέτες , το αλευρώνουν και το τηγανίζουν σε καυτό ηλιέλαιο για δυο λεπτά . Η πιο σημαντική γαρνιτούρα για το σερβίρισμα είναι οι αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές από την περιοχή της Αδριανούπολης , ονομάζονται “karaacı” και είναι αρκετά καυτερές. Συμπληρώσαμε το γεύμα μας με μια σαλάτα από φασόλια, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αρωματισμένη με σουμάκ, μια σάλτσα ντομάτας με ξύδι ειδικό της Θράκης και πρόβειο γιαούρτι για την κάψα της πιπεριάς . Καλού κακού είχαμε στο τραπέζι μας και ένα δροσερό αϊράνι (ayran) για να δροσίζουμε την στοματική μας κοιλότητα από το κάψιμο.
Tips : Σας προτείνουμε αυτό το φτωχό αλλά τίμιο ταβερνείο τον "Omur 2" στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης , Talatpaşa, Tahtakale Cd. No:22, Edirne, τιμή κατά άτομο : 100–200 ₺ .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου