Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Φοκάτσιες , ρουστίκ χορτόπιτες και απίθανα σάντουιτς με premium γεμίσεις στο “Black Salami” στα Εξάρχεια

Το   «Black Salami» είναι μια μερακλίδικη μικροαρτοποιία στη περιοχή των Εξαρχείων που αγαπάει ιδιαίτερα το προζυμένιο ψωμί και μας προσφέρει ποιοτικά ψωμιά με ουσιαστική και βαθιά νοστιμιά .Αφού ζυμωθούν τα προζύμια τα αφήνουν να ωριμάσουν από 10 έως 24 ώρες , σε ειδικούς χώρους και σε θερμοκρασία δωματίου για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα . Το ψωμί έτσι γίνεται βαρύ, πιο θρεπτικό, αποκτά μεστή γεύση , τραγανή κόρα και μας δίνει έναν διαφορετικό πλούτο αρωμάτων. Το «Black Salami» είναι δημιούργημα ενός Ελληνοϊταλού master baker του Bruno Pezzia και του Αντώνη Καζάκου. Τα ψωμιά που διατίθενται σταθερά είναι το ημι-ολικής με προζύμι, το καρβέλι σίκαλης ολικής και πολύσπορο. Στα ράφια του «Black Salami» σας περιμένουν «ανθισμένες» φοκάτσιες , ρουστίκ χορτόπιτες  και απίθανα σάντουιτς με premium γεμίσεις (ποιοτικά τυριά και αλλαντικά  από μικροπαραγωγούς της Ελλάδας) , ενώ το highlights όλων είναι το πληθωρικό σάντουιτς με το γνήσιο παστράμι Νέας Υόρκης, πεκορίνο και τουρσί λάχανο!!! Ουάου !!!

Tips :  The Black Salami , Ζωοδόχου Πηγής 71 & Μεθώνης, Εξάρχεια ,Τηλέφωνο: 211-41.87.956 , Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο: 9 π.μ – 5 μ.μ. Κυριακή: 10π.μ -5 μ.μ.

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου