Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
   George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"La Pasteria" : Η πάστα στα καλύτερα της !!!

H «La Pasteria » της οδού  Τσακάλωφ στο κέντρο της Αθήνας δεν ανήκει στην ιδιοκτησία  του  γνωστού Ιταλού σεφ    Έκτορα  Μποτρίνι . Όπως μας ενημέρωσαν ο κ Μποτρίνι  ενεπλάκη μόνο στην  δημιουργία του μενού . Γευτήκαμε  απλές, αυθεντικές  συνταγές   με φρεσκότατα  υλικά και όχι  κατεψυγμένα.   

Info :  Τι να πω το μαγαζί υπέροχο, η  διακόσμηση  του  εξαιρετική , το προσωπικό φιλικότατο  και το σέρβις άψογο. Ξεχωρίζει η κουζίνα που βρίσκεται στο κέντρο του κάτω ορόφου  όπου πίσω από την τζαμαρία και μέσα σε ένα πεντακάθαρο χώρο  βλέπεις τους δυο μάγειρες  εν ώρα δημιουργίας !!!!!

Food :  Η ποιότητα του φαγητού ήταν εξαιρετική !!!!! Πιάτα προσεγμένα και γενναία σε μερίδες.   Επιλέξαμε να δοκιμάσουμε   την Pasta Salmone ……θεϊκή γεύση αγαπητοί μου , ζυμαρικό αλντέντε  με φρέσκο και καπνιστό  σολομό , κολοκυθάκια, κρέμα γάλακτος , ντομάτα και άνηθο  σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!!!   Συνεχίσαμε με  την  Pasta Primavera με διάφορα λαχανικά, φρέσκια ντομάτα, αρωματικά βότανα, και λευκό κρασί , και ολοκληρώσαμε με τα  lasagna ai Funghi   λαζάνια στο φούρνο  με μανιτάρια , ελαφριά κρέμα  γάλακτος , φρέσκια ντομάτα, και κιμά . Από τις σαλάτες  ξεχωρίσαμε   την Caesars con pollo (σαλάτα Σήζαρ  με κοτόπουλο)   και την Verde del  Pastore  μια θεσπέσια πράσινη σαλάτα με ρόκα ,σπανάκι, μαρούλι, λιαστή ντομάτα, φρέσκο-ψημένο μανούρι , και σώς από βαλσάμικο  .Το κατάστημα της Τσακάλωφ  απέχει μόλις  επτά λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Συντάγματος .

 

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου