Η Ισπανική κουζίνα φημίζεται για τα πλούσια συστατικά της και τις υπέροχες παραδοσιακές γεύσεις που ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή. Το τυπικό πιάτο της Ισπανίας είναι η Παέγια ( paella). Αν και θεωρείται το τυπικό ισπανικό έδεσμα στην πραγματικότητα η ύπαρξή του μάλλον οφείλεται στο πέρασμα των Μαυριτανών από την Ισπανία Πρόκειται δηλαδή για συνταγή με αραβικές καταβολές. Η παέγια στην ουσία είναι ένα πιλάφι από ρύζι με σαφράν , μέσα στο οποίο συνδυάζεται κρέας ή συνηθέστερα, θαλασσινά και λαχανικά , συχνά περιέχει κοτόπουλο χοιρινό κρέας ή κουνέλι . Δοκιμάσαμε στην Βαρκελώνη τριών ειδών παέγιες την Paella de Carne, την Paella Mexicana, και την Paella de Verduras (πραγματικά θεϊκές γεύσεις !!!!) τις συνοδεύαμε με μπύρες San Miguel και κρύα σανγκριά (κόκκινο κρασί με εσπεριδοειδή και κανέλα). Τα σχόλια δικά σας
Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Βαρκελώνη : Δοκιμάζουμε την εξαίσια παέγια
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου