Info : Η πρώτη υλη που
κυριαρχεί στη Γερμανική κουζίνα είναι το κρέας και μόνο το κρέας
!!!! Από το ευρύ φάσμα εδεσμάτων επιλέξαμε παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές
από την περιοχή του Μονάχου , του Ντίσελντορφ και της Στουτγκάρδης όπου
βρεθήκαμε . Το ξινό λάχανο (Sauerkraut) είναι μια σπεσιαλιτέ της γερμανικής κουζίνας,
παρασκευάζεται από λάχανο με ξίδι και συνδυάζεται αρμόνικα με το
λουκάνικο (wurst) και το χοιρινό κότσι (Schweinshaxe) . Δοκιμάσαμε
επίσης τα kartofel knode με Schweinenbrate (χοιρινό κρέας με πατάτες και
με μια πολύ νόστιμη σως) ,τα Κνέντελ (Knodel) που είναι μια σπεσιαλιτέ
διαδεδομένη σε όλη τη Γερμανία, πρόκειται για ένα είδος μεγάλων πατατοκεφτέδων
που γίνονται από τριμμένες πατάτες, ψίχα ψωμιού και χοιρινό λίπος και σερβίρονται
συνήθως μαζί με κάλμπσαχσε (Kalbshashse) που είναι τα μοσχαρίσια κότσια ,
μια ιδιαίτερη ομολογουμένως γεύση . Για το τέλος αφήσαμε το Sauerbraten (ψητό
βοδινό μαριναρισμένο στο ξύδι) με συνοδεία βραστής πατάτας και λαχανικών
. Όλα τα παραπάνω γεύματα τα συνδυάσαμε με εξαιρετικής ποιότητας
Γερμανική μπύρα στις οποίες θα ήθελα να αναφερθώ εκτενώς . Μια από
τις καλύτερες μπύρες weisse είναι η Maisels που
παρασκευάζεται με την ίδια συνταγή από το 1887 και η ωρίμανση της γίνεται
μέσα στη φιάλη για αυτό και το θολό της χρώμα από την μαγιά
. Η Diebels
είναι μια από τις ποιοτικότερες μπύρες που δοκιμάσαμε στο Ντίσελντορφ
, ενώ η Veltins είναι μια από τις καλύτερες
γερμανικές μπύρες pils που σου αφήνει στο τέλος μια
ευχάριστη αίσθηση του λυκίσκου . Ξεφεύγοντας από το αυστηρό γερμανικό
……….πρωτόκολλο , παρασπονδήσαμε και δοκιμάσαμε μια εξαιρετική Βελγική
μοναστηριακή μπύρα την Orval από το ομώνυμο
μοναστήρι που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Λουξεμβούργου . Μάλιστα
μου είπαν το εξής ….χαριτωμένο , επειδή ήταν τόσο μεγάλη η θρεπτική της
άξια οι μοναχοί την αποκαλούσαν …….«υγρό ψωμί»!!!!!! το χρώμα της
είναι βαθύ σκούρο , ο βαθμός οξύτητας της φτάνει τους 6,2% βαθμούς και είναι
γλυκόπιοτη .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου