Την δεύτερη μέρα της παραμονής μου στο Σαν Φρανσίσκο κατέβηκα με το..... gable car στη παραλία Φίσερμανς Γουόρφ για να πραγματοποιήσω την ημερήσια εκδρομή μου στη φυλακή του Αλκατράζ . Μετα το τέλος της εκδρομής αποφάσισα να γευματίσω στη παραλιακή ζώνη ψάχνοντας τις αγαπημένες γεύσεις των Αμερικάνων . Δοκίμασα λοιπόν για πρώτη φορά βασιλικά καβούρια Ανταρκτικής που τα ψήνουν μπροστά
σου σε βραστήρα και στη συνέχεια τα σερβίρουν με μια δυνατή
σάλτσα κοκτέιλ . Ρωτώντας έμαθα πως αυτήν τη "καβουροσαλάτα" (η οποία ομολογουμένως ξεχώριζε για τη γευστική της αρμονία)
την φτιάχνουν ακόμη με την ίδια συνταγή όπως την δημιούργησε πριν
από πολλά χρόνια στα 1916 ο Ισπανός Τομάσο Καστανιόλα . Σαν "φρουτάκια" θυμάμαι κατέβαζα τις παναρισμένες γαρίδες με συνοδεία καυτού τσίλι
σος , ενώ δεν θα ξεχάσω το σήμα
κατατεθέν του San
Fransisco το τραγανό ψωμί γαλλικού τύπου με ξινό προζύμι που
πρωτόφτιαξε το 1849 ένας Γάλλος μετανάστης ο Ιζιντόρ Μπουντά . Τι κάνουν οι Αμερικανοί μ' αυτό το ψωμί , αφού κόψουν τη μια γωνία αφαιρούν ένα μέρος
της ψίχας και χύνουν μέσα μια υπέροχη ψαρόσουπα ,
παίρνουν μετά το κουτάλι και αρχίζουν να την τρώνε με βουλιμία . Η γευστική πανδαισία ολοκληρώθηκε μ' ένα νοστιμότατο μπουρίτος (Burritos), μπορεί στα ισπανικά να σημαίνει…..γάιδαρος αλλά είναι ένα εξαιρετικό πικάντικο Μεξικάνικο φαγητό . Σε ένα λεπτό ψημένο
φύλλο τορτίγιας αφού προσθέσουν κιμά, λαχανικά , κρεμμύδι ,
μεξικάνικο ρύζι , μαύρα φασόλια , καρότα και μια πικάντικη σάλτσα στο
προσφέρουν διπλωμένο να το γευτείς .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου